Eerder meldden we het al op Facebook: We hebben een partij bielzen via Marktplaats opgehaald. Wat daar de bedoeling van was lieten we in het bericht nog even geheim.

Het is altijd mooi als materialen opnieuw gebruikt kunnen worden i.p.v. weggooien en iets nieuws kopen. Daarom proberen we ook in de tuin zoveel mogelijk materialen die eruit gaan weer te hergebruiken of aan iemand door te geven die er weer wat mee kan. En andersom doen we dat dus ook: Je kunt ook nieuwe bielzen kopen, maar het is natuurlijk veel milieubewuster om op zoek te gaan naar tweedehands. En in het geval van de bielzen staat het ook nog eens mooier dan van die strakke nieuwe balken.

Nadat we eerst alle bielzen tijdelijk op de oprit hadden geparkeerd (dat was al werk genoeg voor één dag), zijn ze inmiddels verplaatst naar hun eindbestemming:

Rondom het huis lag al een verhoogde rand (gemaakt van betonnen banden) met grind. Aangezien we vonden dat het huis zelf ook wel wat aankleding kon gebruiken hebben we nu dus de betonnen rand vervangen door een rand van bielzen.

Het grind gaat eruit (en wordt ook weer hergebruikt elders in de tuin), het onderliggende witzand wordt afgegraven (en gaat naar de overburen die het weer kunnen gebruiken) en vervolgens wordt de hele rand volgestort met zwart zand (wat weer uit de tuin van de buren komt). En voila: een nieuwe border erbij.

De bedoeling is dat er in ieder geval 1 of 2 mooie klimmers tegen de muren aan komen, maar natuurlijk wordt ook de rest van de border gevuld met mooie vaste en éénjarige planten. Bij de ramen komen stapstenen om nog wel de ramen te kunnen lappen (hoewel dat niet onze favoriete bezigheid is).

Het eindresultaat kunnen jullie komende zomer live komen bekijken.