Tuintheater

Archief

A TRIBUTE TO JOHN DENVER

zA 16 en ZO 17 juL 2022

Vorig jaar hadden we The story of… Barbra Streisand in onze tuin. De vriend van zangeres Janneke Meesen, Jimmy Duchateau, was er toen ook bij. En toen bleek dat hij zelf ook zingt en een geweldige John Denver tribute voorstelling heeft. Eén en één was al snel twee en het optreden was geboekt.

Zaterdagavond 16 juli en zondagmiddag 17 juli heeft ca. 100 man kunnen genieten van de mooie nummers van John Denver prachtig vertolkt door Jimmy en regelmatig vocaal bijgestaan door Janneke.

Het weer was perfect, dus het waren weer twee geweldige dagen.

Publieksreacties

Helemaal in tranche van beide stemmen.

Bedankt voor de prachtige middag, we hebben genoten!

Wat een sfeer en ambiance hebben jullie gecreëerd. We hebben genoten!

Foto’s

Video’s

A Tribute to John Denver

Een hommage aan de muziek van één van de meest geliefde singer/songwriters die ooit op het podium heeft gestaan. Met de zegen van Lee Holdridge (de originele componist en muzikaal leider van John Denver) kun je Jimmy in het hele land in theaters zien, maar de mooiste locatie is natuurlijk in De Hoofdmeesterstuin.
Dat John Denver meer is dan ‘Country Roads’ en ‘Leaving on a Jetplane’ bewijst Jimmy Duchateau in A Tribute to John Denver. Zijn theaterconcert is een eerbetoon aan de Amerikaanse countrylegende.

Jimmy: “Ik wil John Denver niet nadoen, al klinkt mijn stem wel als die van hem.” Geen blonde pruik en cowboyhoed dus. Maar wél met gitaar en – vooruit – een westernshirt om in de sfeer te blijven. Natuurlijk met de legendarische muziek van Denver want daar draait deze voorstelling om. Kleine liedjes die bij iedereen herinneringen oproepen en uitbundige nummers waarbij muzikaal wordt uitgepakt. Jimmy blaast hits als ‘Annie’s Song’, ’Perhaps Love’, ‘Calypso’ en ‘Thank God I’m a Country Boy’ nieuw leven in, maar schenkt ook aandacht aan minder bekend werk.

“De emotie van muziek overbrengen kun je niet imiteren, dat kan alleen uit jezelf komen.” Toch blijft Jimmy trouw aan de handgeschreven partituren die hij van Denvers eigen arrangeur Lee Holdridge kreeg. Hoewel de jonge muzikant geen generatiegenoot van Denver is, begrijpt Jimmy zijn muziek als geen ander. Al zingend en met de nodige anekdotes laat hij het publiek kennismaken met de countrylegende. Een grootse show met een intieme sfeer waarin de levenslessen in Denvers teksten nog meer betekenis krijgen en de geniale muziek de aandacht krijgt die het verdient.

Vocale ondersteuning: Janneke Meesen

Jimmy Duchateau

De muziek van Jimmy Duchateau is eerlijk en recht uit het hart. Geïnspireerd door pop, country en roots, levert Jimmy gepassioneerde live-optredens die worden gekenmerkt door geweldig ritme, songwriting en een fantastische publiekservaring.

Hij is de winnaar van Benelux Emergenza (’s werelds grootste competitie voor niet-ondertekende bands). Daarna begon hij aan zijn eerste album te werken. Een verzameling nieuwe muziek en aanstekelijke zang beïnvloed door het leven en touren over de hele wereld. “Two Shots of Love”, geproduceerd door Axel Lindelauf (Axellent Studios – Volumia, The Originals) is nu beschikbaar.

Meer info op www.tributetojohndenver.com en www.jimmyduchateau.com.

Jimmy Duchateau op social media