Tuintheater

Archief

the best of simon & garfunkel

zo 7 augustus 2022

De middagvoorstelling om 15.00 uur was al vrij snel in het seizoen uitverkocht, dus een avondvoorstelling om 19.30 uur er bij geboekt. Ook deze was alweer snel uitverkocht. Tot op de dag van de voorstellingen kregen we mailtjes, appjes en belletjes of er misschien nog kaarten waren.

De voorstellingen waren geweldig, het weer was mooi, het publiek was enthousiast en Syb en Maarten vonden het ook prachtig (ook onze tuin), dus wat wil je nog meer. Een prachtige afsluiter van ons 3e seizoen het Hoofdmeesterstuintheater.

Publieksreacties

Het was geweldig: tuin en muziek!!

We hebben er van genoten. Fantastische avond.

Een top optreden op een top lokatie.

Prachtplek! Genoten!

Foto’s

Video’s

The best of Simon & Garfunkel

The Best of Simon & Garfunkel is de muziek en het verhaal van twee jonge jongens uit New York die uitgroeiden tot het succesvolste muzikale duo aller tijden. Wie kent niet hun legendarische reünieconcert in Central Park uit 1981?

Geniet van wereldhits als Mrs. Robinson, Cecilia, The Sound Of Silence, The Boxer, Homeward Bound, Scarborough Fair, Bridge Over Troubled Water en nog veel meer!

Syb van der Ploeg en Maarten Peters, twee sympathieke singer- songwriters, voelen elkaar feilloos aan en delen al jaren het podium. Nu zien ze kans om de muziek van hun jeugdidolen in theater te brengen in een intieme voorstelling.

Syb van der Ploeg

Syb van der Ploeg speelde vanaf 1985 in de band ‘Wish to Escape’. In 1992 besluiten ze Nederlandstalige nummers te maken. De naam wordt veranderd in ‘De Kast’.De echte doorbraak voor de band is in 1997 met het Friestalige nummer ‘In nije dei’.

In 2002 besluit hij ‘De Kast’ te verlaten en een Engelstalige rockband op te richten: ‘Spanner’. Vanaf 2006 speelt Syb echter weer geregeld met ‘De Kast’ samen tijdens diverse gelegenheidsconcerten en voor de opname van de soundtrack van de film ‘De Hel van ’63’.

In 2005 vertolkt hij de rol van Julius Caeser Scaliger in de rockopera ‘Nostradamus – The Fate of Man’. Vanaf juli 2006 is hij te zien in de musical ‘Rembrandt’ die een heel seizoen in Carré te Amsterdam te zien is.
Begin 2007 start Syb een avondvullende popvoorstelling met de populairste Amerikaanse ‘West Coast’-songs aller tijden genaamd ‘Motel Westcoast’. Vanaf 2007 is er óm het jaar een theatertournee met deze groep artiesten. In 2012 komt er een ‘spin-off’ bij, onder de noemer ‘The Best of Britain’, die ook óm het jaar in de theaters te zien en te horen is. Hier dan muziek van Britse bodem door bijna dezelfde bezetting als ‘Motel Westcoast’.
In 2010 neemt hij deel aan het programma ‘De beste zangers van Nederland’. In april 2011 vertolkt Van der Ploeg de allereerste hoofdrol van Jezus in ‘The Passion’.

Maarten Peters

Toen Maarten Peters op elfjarige leeftijd zijn eerste gitaar in handen kreeg ging er een wereld voor hem open. De singer/songwriter was geboren. Als zeventienjarige speelde hij zijn eigen muziek in cafés en clubs in de omgeving van Nijmegen en al gauw werd hij gevraagd om o.a. de Frank Boeyen Groep te versterken als gitarist en zanger.

Na twee jaar pakte hij zijn eigen muziek weer op, verliet de groep en brak door als singer/songwriter in 1986 met zijn eerste single ‘Away’. Maarten Peters nam een aantal albums op o.a. Hunting the Queenbee, Burn your Boats ,White horses in the snow en Scary tale. Het grote succes kwam met de topveertig notering van ‘White horses in the snow’ in 1989. De liedjes van Maarten bleven ook bij gerenommeerde collega’s niet onopgemerkt. Hij werd gevraagd te schrijven voor o.a. Liesbeth List, Rob de Nijs, Margriet Eshuijs, Ruth Jacott, De Kast, Syb van der Ploeg en vele anderen.

Naast deze activiteiten heeft Maarten Peters een uniek Nederlandstalig repertoire geschreven dat hij zelf bij speciale gelegenheden uitvoert. Sinds 1999 levert hij tot op heden jaarlijks een muzikale bijdrage als zanger/componist tijdens de 4 mei herdenking op Voormalig Kamp Westerbork.

In 2009 schreef en zong Maarten het Alpe d’HuZes lied voor stichting Alpe d’HuZes. Samen met Margriet Eshuijs heeft hij het evenement luister bijgezet in 2009, 2010 en 2011.

Maarten componeerde de muziek van 2 musicals, Pipo de clown de kinder musical en de familie musical Oek.