Tuintheater

Archief

Ed Struijlaart – The best of

za 21 aug 2021

Het laatste concert van het seizoen en de mooiste avond van de week qua weer. De opkomst was helaas niet zo heel hoog, maar dat was eigenlijk alleen maar een gemis voor de mensen die niet zijn gekomen, want het was absoluut de moeite waard. Ed vertolkte prachtige liedjes van zowel zichzelf als een aantal covers van bekende artiesten die hem hebben geïnspireerd. En zijn prachtige stem met die mooie rauwe rand eraan gaf het een extra dimensie.
Omdat het een avondvoorstelling was en we inmiddels alweer een stuk verder in het seizoen zaten eindigde het optreden toen het al volledig donker was en dat geeft toch ook wel een heel intieme sfeer: verlichting in de tent boven het podium, tuinfakkels langs het pad terug naar voor en vuurpotten naast de uitgang. Het maakte het helemaal af.

Publieksreacties

Fantastisch genoten. Zowel van de gastheren als ook van Ed Struijlaart

Geweldige avond met alles wat een mens op een zomerse avond kan wensen.

Wauw! Wat hebben wij genoten, genoten van de muziek van Ed, genoten van jullie prachtige tuin en genoten van jullie geweldige gastvrijheid.

Foto’s

Video’s

In The best of neemt Ed Struijlaart je mee op zijn muzikale reis van de afgelopen 10 jaar.

Vanaf het moment dat hij op zijn negende Eric Clapton op televisie zag wist hij dat zijn toekomst in de muziekwereld lag. Alleen, durf je die sprong te wagen en wanneer? Waar begin je? Hoe maak je van je dromen werkelijkheid? En wat doe je als het tegenzit? In 2010 nam hij die gewaagde beslissing. Hij zei zijn baan op om zich volledig te kunnen storten op zijn grote passie: de muziek.

Struijlaart speelt zijn meest bekende nummers, maar ook songs die hij voor anderen schreef en nog nooit eerder speelde.

Na 10 jaar maakt Ed Struijlaart de balans op: was de sprong het waard?

Wie is Ed Struijlaart

Ed Struijlaart (1979) verbrandt in 2010 al zijn schepen en besluit volledig voor de muziek te gaan. Geen reguliere negen tot vijf baan meer, maar de dood of de gladiolen. Alles moet wijken voor zijn gitaar en de muziek. Ed krijgt van 3FM het stempel Serious Talent, wordt genomineerd voor een 3FM Award, toert in het voorprogramma van BLØF en was meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door.

In 2016 brengt Ed een aantal losse singles uit. Tricks Up My Sleeve en Like December worden beiden NPO Radio 2 Topsong en Made of Stars, een duet met Lisa Loïs, wordt Moet je Horen plaat op 100% NL.
Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schreef hij recent samen met Peter Slager, bassist bij BLØF, de titeltrack voor de bioscoophit van 2017 Weg Van Jou en alle muziek voor de musical SOOF. Begin 2018 brengt Ed “Make It On Your Own” uit. Deze haalt de playlist van Radio 1, 2 en 5 en is inmiddels meer dan 2 miljoen keer ge-streamd op Spotify. In het najaar van 2018 gaat Struijlaart voor het eerst de theaters in met de voorstelling “Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran”. Single Guitar wordt NPO Radio 2 Topsong en Ed mag o.a. aanschuiven bij RTL Late Night om te vertellen over de tour en zijn gitaarhelden.

Sinds juli 2021 is Ed vaste DJ bij Radio Veronica geworden. Iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur heeft hij zijn eigen programma met de beste en mooiste gitaarhits.

Meer info op www.edstruijlaart.nl.

Ed op social media