Tuintheater

Archief

Marcel de Groot in concert

vr 7 en za 8 aug 2020

Ondanks de verzengende hitte hebben we drie keer kunnen genieten van het optreden van Marcel de Groot in onze tuin. En samen met ons ruim 90 man.

Marcel de Groot zingt nieuwe en oudere liedjes, vertelt een verhaal en anekdotes. En dat alles doet hij met zijn koele humor. De zanger weet met zijn warme stem en uitstekende gitaarspel zijn publiek altijd weer te raken.

Publieksreacties

Een fijne avond, heerlijke muziek op een prachtig plekje. We hebben ervan genoten!

Superleuk tuinconcert van Marcel de Groot! In een geweldige tuin! Top. Tot de volgende keer!

Prachtig optreden in een hele mooie omgeving. Echter super zo.

Foto’s

Wie is Marcel de Groot

Marcel de Groot (zoon van Boudewijn de Groot), gitaar spelend vanaf zijn tiende, brengt in 1992 zijn door George Kooymans geproduceerde titelloze debuutalbum uit. In de jaren die daarop volgen speelt hij o.a. in het voorprogramma van de Golden Earring en schrijft muziek voor films van Paul Ruven.

In 1996 verschijnt het album Manen Kweken met de hit Mag ik naar je kijken. Een ontmoeting met theaterproducent Inge Bos is voldoende en Marcel debuteert in 1998 met het programma Manen Kweken in het theater, gevolgd door Open Boek en Solo.

In 2002 verschijnt nog het album De Liefde, De Wals En De Kater waarna Marcel besluit zijn carriere als liedjeszanger te parkeren en zich toe te leggen op het begeleiden van anderen. Zo speelt hij van 2003 t/m 2009 als gitarist bij Maarten van Roozendaal, daarnaast is hij te horen en/of te zien bij Jan Rot, Theo Nijland, Paul de Leeuw en nog vele anderen.

Met de musical Onder de Groene Hemel komt Marcel weer in contact met Inge Bos, deze weet hem te motiveren weer zelf te gaan schrijven met de theaterprogramma’s #HELD en >>DOOR als succesvol resultaat.

Meer info op www.marceldegroot.info.

Marcel op social media