Tuintheater

Archief

The story of… David Bowie

zo 4 jul 2021

Het was weer een afwisselende/bijzondere dag. Voorop gesteld: Het was weer een topoptreden verzorgd door Alexander Broussard, Rias Baarda en Robbert Tuinhof.
We begonnen de dag met zorgen of het wel droog zou blijven ’s middags. Uiteindelijk begonnen we volop in de zon en het was zelfs nog behoorlijk warm ook. Het leek er op (volgens Buienradar) dat het ook droog zou blijven tot het einde van de voorstelling. Halverwege de tweede helft begon het echter al behoorlijk te betrekken. En bij het inzetten van het laatste nummer vielen de eerste spetters. Dat werden er al heel snel meer en op het einde van het nummer stortregende het. Ik heb nog nooit zo snel iedereen naar de uitgang zien rennen.
Maar…. er zou nog meer komen… flink meer… en we hadden nog een optreden te gaan. Na lang wikken en wegen toch de knoop doorgehakt om de avondvoorstelling te annuleren.
En wat komt er vervolgens? Geen druppel meer!! Niks, nada, noppes! Terwijl er 1,5 uur eerder nog stond dat er nog een zware bui over zou trekken met pieken van 60/90mm regen per uur. Dat was dus flink balen. Maar goed, beter zo dan dat we het wel door hadden laten gaan en halverwege hadden moeten stoppen vanwege het weer.

Publieksreacties

Zo blij dat we toch nog konden aanschuiven! Heerlijke sfeer!

Ze hebben recht gedaan aan Bowie

Het klonk bijna alsof de echte David Bowie er stond

Foto’s

Video’s

The story of…

In deze unieke serie voorstellingen, neemt voorman (en verhalenverteller pur sang) Alexander Broussard u mee in een reis door de prachtige muziek, de soms woelige levens, de indrukwekkende carrières en het imposante oeuvre van ’s werelds grootste muzieklegendes. Wat maakte Elvis Presley tot de koning van de Rock ‘n’ Roll? Waarom was muziek zo’n obsessie voor Prince? Wat maakte de muziek van David Bowie zo onweerstaanbaar?
Voor elke aflevering van deze serie “masterclasses” neemt Alexander een vocaal specialist mee, die zich gespecialiseerd heeft in het leidend voorwerp. Elk thema wordt zo dus ook een unieke muzikale beleving van het hoogste niveau.
De zanger of zangeres wordt natuurlijk vakkundig begeleid door Alexander zelf achter de toetsen, aangevuld met een extra instrumentalist.

The story of… David Bowie

Als er één pop artiest is wiens verhaal zich voor een theatervoorstelling leent, dan is het David Bowie wel. De personages, de fantastische muziek, de legende… Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste rockmuzikanten vanaf de jaren zestig tot heden.

Muzikale ondersteuning: Robbert Tuinhof

Alexander Broussard

Alexander is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met The Billy Joel Experience, Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Piano’s, De Corona’s, Twarres en vele anderen, is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast.

Rias Baarda

Wellicht is Rias op dit moment het meest bekend als gitaarvirtuoos bij ’s lands bekendste roept-u-maar-acts The Originals en De Corona’s waarmee hij bijvoorbeeld drie weken in het Holland Heineken House bij de Olympische Spelen te Vancouver heeft mogen optreden. Of u heeft hem gezien op Lowlands met 2nd Place Driver. Maar afgelopen jaar gooide hij enorm hoge ogen met zijn Bowie interpretaties op o.a. Paaspop en Live XL.

Meer info op www.thestoryof.online.

The story of… op social media