Tuintheater

ERIC CLAPTON UNPLUGGED – ED STRUIJLAART

za 19 aug 2023

15:00 – 17:00 uur

€ 25,00

In 2021 stond Ed Struijlaart al eens bij ons in de tuin met ‘The best of’. Dit jaar komt hij terug (samen met een muzikant) om een prachtige ode te brengen aan het album ‘Unplugged’ van Eric Clapton.

Als tiener raakte Ed zijn interesse voor de gitaar kwijt. Bijna had hij deze liefde zelfs opgegeven. Totdat er een plaat uitkwam die alles veranderde: ‘Eric Clapton – Unplugged’. Het werd de meest legendarische MTV Unplugged sessie ooit waarvan het live-album 26 miljoen keer over de toonbank is gegaan. In 2022 is het exact 30 jaar geleden dat Clapton deze legendarische sessie opnam voor 300 man publiek in Bray Studio’s, net buiten Londen. Het was toen de zuurstof die Ed’s gitaarvlam nodig had. Nadat Ed het iconische intro van ‘Layla’ hoorde wist hij het zeker: “Ik ben een gitaarman.”

Na een periode waarin er bijna geen livemuziek meer mogelijk was, gaat hij terug naar zijn inspiratiebron. Geeft het hem weer nieuwe energie voor de komende 30 jaar?

Wie is Ed Struijlaart

Ed Struijlaart (1979) verbrandt in 2010 al zijn schepen en besluit volledig voor de muziek te gaan. Geen reguliere negen tot vijf baan meer, maar de dood of de gladiolen. Alles moet wijken voor zijn gitaar en de muziek. Ed krijgt van 3FM het stempel Serious Talent, wordt genomineerd voor een 3FM Award, toert in het voorprogramma van BLØF en was meerdere malen te gast bij De Wereld Draait Door.

In 2016 brengt Ed een aantal losse singles uit. Tricks Up My Sleeve en Like December worden beiden NPO Radio 2 Topsong en Made of Stars, een duet met Lisa Loïs, wordt Moet je Horen plaat op 100% NL.
Daarnaast is hij actief als songwriter voor anderen. Zo schreef hij recent samen met Peter Slager, bassist bij BLØF, de titeltrack voor de bioscoophit van 2017 Weg Van Jou en alle muziek voor de musical SOOF. Begin 2018 brengt Ed “Make It On Your Own” uit. Deze haalt de playlist van Radio 1, 2 en 5 en is inmiddels meer dan 2 miljoen keer ge-streamd op Spotify. In het najaar van 2018 gaat Struijlaart voor het eerst de theaters in met de voorstelling “Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran”. Single Guitar wordt NPO Radio 2 Topsong en Ed mag o.a. aanschuiven bij RTL Late Night om te vertellen over de tour en zijn gitaarhelden.

Sinds juli 2021 is Ed vaste DJ bij Radio Veronica geworden. Iedere zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur heeft hij zijn eigen programma met de beste en mooiste gitaarhits.

Meer info op www.edstruijlaart.nl

Ed op social media: